Nordic Fitness

 

Fitness combineren met nordic walking? Dat is mogelijk!

Nordic fitness combineert nordic walking met fitness. Het is een dynamische, speelse en variërende sportactiviteit die ook toegankelijk is voor beginnende nordic walkers.
Sinds de lente van 2016 biedt Ardenne Nordic Walking in het "Ardenne Nordic Park" ochtendsessies van nordic fitness aan met de bedoeling om nordic fitness te promoten.
Het principe van de activiteit? De deelnemers, uitgerust met een paar nordic walking-stokken, doen gedurende een fitness-sessie in de natuur van ongeveer 2 uur met betrekking tot nordic walking actief mee. De sessie gaat van start met een opwarming. Vervolgens doen de deelnemers mee aan workshops van cardio- en spiertraining met behulp van stokken (ook met speciale stokken waaronder de « BungyPump »). Ten slotte legt de groep een korte nordic walking-route af (afstand tussen 5 en 7 km) die met aangepaste workshops wordt aangevuld. De activiteiten worden in een vriendschappelijke sfeer en met een goed humeur uitgevoerd, en iedereen bepaalt zijn eigen grenzen
Stel de agenda in als bladwijzer om de ochtendsessies van nordic fitness niet te missen!