Ardenne Nordic Park: de routes

Sainte-Ode werkt samen met “la Grande Forêt de Saint-Hubert” en het “Natuurpark van de Twee Ourthes”. U kunt de routes op de website terugvinden en u kunt ze op uw smartphone downloaden. U vindt de routes ook online terug op verschillende platforms zoals www.lagrandeforetdesainthubert.be. Alsook op Cirkwi www.cirkwi.com.

Amberloup: Nordic Circuit Training (3,4 km) – NCT

Dit gemakkelijke circuit is toegankelijk voor debutanten. Het is het ideale traject voor degenen die zich willen concentreren op hun techniek en voor lesgevers die proeflessen organiseren. Het is de perfecte plek voor zowel degenen die in de regio wonen als daarbuiten. Het circuit bevindt zich in de rustige, natuurlijke omgeving van de boomgaard van Orti in Amberloup, en wordt door het natuurpark van de Twee Ourthes gerund. Deze zone omvat bovendien een gedeeltelijk bedekte ruimte voor barbeques, een petanquebaan en een boomgaard met oude fruitbomen. De zone bevindt zich in de nabijheid van het natuurgebied van Orti.

Beauplateau : Tour du Rancourt (7,5 km) – NW1+NW2

De Ronde van Rancourt bestaat uit twee lussen. De kleine lus volgt een zeer gemakkelijk en vlak traject dat langs velden en een bos ligt. De tweede lus die heuvelachtiger is van aard, loopt langs de beek van Rancourt en doorkruist Tillet.

Amberloup : Tour d’Orti (9 km) – NW3

Dit traject voor nordic walking bevindt zich in een landelijke, agrarische omgeving. Het vertrekpunt ligt in Amberloup en het traject loopt verder in de richting van het natuurgebied van Orti. Deelnemers hebben een prachtig uitzicht over de vallei. De dorpen Aviscourt en Lavacherie worden doorkruist en de route loopt langs de oude spoorlijn. Laat u door de natuur en de landelijke omgeving onderdompelen..

Lavacherie : Méridionale (12,5 km) – NW4

Deze route voor nordic walking bevindt zich in het uiterste noorden van het “Ardenne Nordic Park” en loopt richting de Onze-Lieve-Vrouwekapel. De route doorkruist voornamelijk een bosrijke omgeving en prachtige landschappen, en biedt een schitterend uitzicht.

Houmont : Tour du Laval (18,5 km) – NW5

Deze route met vertrekpunt in Houmont biedt prachtige uitzichten. U doorkruist in zijn geheel de Lavalvallei en u wandelt langs de dorpen Fosset, Renuamont, Rechrival en Gérimont. De paden verkeren in een goede staat waardoor u aan een gestaag tempo kunt nordic walken..