De routes van het “Ardenne Nordic Park” volgen gedeeltelijk verschillende routes in Sainte-Ode. Er bestaat een alternatief als u de routes niet wilt downloaden! U kunt gratis de brochure van het “Ardenne Nordic Park” aanvragen bij het VVV-kantoor van Sainte-Ode (www.sainte-ode-tourisme.be).
We raden ook aan dat u de kaart met lokale wandelroutes in Sainte-Ode aanvraagt (prijs: € 8,00). U wenst ze te kopen? U kunt de kaart “De Ardennen te voet” aanschaffen bij het VVV-kantoor van Sainte-Ode, bij GTA België, alsook in de lokale winkels.

Welke nordic walking-routes biedt het “Ardenne Nordic Park” aan ?

Amberloup- Nordic Circuit Training : 3,4 km (NCT)
Dit gemakkelijke circuit is toegankelijk voor debutanten. Het is het ideale traject voor degenen die zich willen concentreren op hun techniek en voor lesgevers die proeflessen organiseren. Het is de perfecte plek voor zowel degenen die in de regio wonen als daarbuiten. Het circuit bevindt zich in de rustige, natuurlijke omgeving van de boomgaard van Orti in Amberloup, en wordt door het natuurpark van de Twee Ourthes gerund. Deze zone omvat bovendien een gedeeltelijk bedekte ruimte voor barbeques, een petanquebaan en een boomgaard met oude fruitbomen. De zone bevindt zich in de nabijheid van het natuurgebied van Orti.
Beauplateau – Tour du Rancourt : 7,5 km (NW1+NW2)
De Ronde van Rancourt bestaat uit twee lussen. De kleine lus volgt een zeer gemakkelijk en vlak traject dat langs velden en een bos ligt. De tweede lus die heuvelachtiger is van aard, loopt langs de beek van Rancourt en doorkruist Tillet.

Amberloup – Tour d’Orti : 9 km (NW3)
Dit traject voor nordic walking bevindt zich in een landelijke, agrarische omgeving. Het vertrekpunt ligt in Amberloup en het traject loopt verder in de richting van het natuurgebied van Orti. Deelnemers hebben een prachtig uitzicht over de vallei. De dorpen Aviscourt en Lavacherie worden doorkruist en de route loopt langs de oude spoorlijn. Laat u door de natuur en de landelijke omgeving onderdompelen.

Lavacherie – Méridionale : 12,5 km (NW4)
Deze route voor nordic walking bevindt zich in het uiterste noorden van het “Ardenne Nordic Park” en loopt richting de Onze-Lieve-Vrouwekapel. De route doorkruist voornamelijk een bosrijke omgeving en prachtige landschappen, en biedt een schitterend uitzicht.

Houmont – Tour du Laval : 18,5 km (NW5)
Deze route met vertrekpunt in Houmont biedt prachtige uitzichten. U doorkruist in zijn geheel de Lavalvallei en u wandelt langs de dorpen Fosset, Renuamont, Rechrival en Gérimont. De paden verkeren in een goede staat waardoor u aan een gestaag tempo kunt nordic walken.