Ardenne Nordic Walking

Nordic walking & nordic fitness

La Maison de la Randonnée – GTA Belgique promoot sinds enkele jaren nordic walking. In 2009 werd, na ervaring te hebben opgedaan in Italië, "Ardenne Nordic Walking" opgericht. La Maison de la Randonnée – GTA Belgique heeft zich vervolgens gericht op de verdere ontwikkeling van nordic walking in de Ardennen. Op dat moment was nordic walking in Belgisch Luxemburg nog onbekend.

ANW, dat aangesloten is bij "la Ligue Francophone Belge de Marche Nordique" ("De Franstalige Liga voor Nordic Walking"), heeft bijgedragen aan de opleiding van een groot aantal personen in de provincie, waaronder de lesgevers die nu actief zijn voor verschillende instanties.

"Nordic walking is een wandelsport afkomstig uit Scandinavië die met stokken wordt uitgeoefend. Er zijn talrijke voordelen aan verbonden, waaronder een verbetering van de algemene fitheid en de lichaamshouding. Nordic walking maakt tevens op een doeltreffende manier een einde aan stress.

Volg Ardenne Nordic Walking op Facebook: www.facebook.com/ArdenneNordicWalking

ardenne.nordic.walking@hotmail.com
www.ardenne-nordic-walking.be

Nordic walking in de Ardennen en in Belgisch Luxemburg


Wat achtergrondinformatie

In 2009 werd, na ervaring te hebben opgedaan in Italië, "Ardenne Nordic Walking" opgericht. « La Maison de la Randonnée - GTA Belgique » richtte zich vervolgens op de ontwikkeling van nordic walking in de Ardennen. Op dat moment was nordic walking nog onbekend in Belgisch Luxemburg. « Ardenne Nordic Walking » richtte bij het begin « la Ligue Francophone Belge de Marche Nordique ». De vereniging wilde zo nordic walking over de hele provincie Luxemburg onder de aandacht brengen. 


Op regelmatige basis wordt nordic walking gepromoot: :
- kennismaking met nordic walking
- aanleren can de ALFA-techniek
perfectioneren van de uitvoering van nordic walking
- korte, middellange en lange nordic walking-tochten met begeleider-lesgever
En sinds de herfst van 2016: nordic fitness in Sainte-Ode.
Sainte-Ode in Belgisch Luxemburg is het « basiskamp » van « Ardenne Nordic Walking » omdat hier alles is begonnen. Al gauw werd het idee bedacht om op een dag een Scandinavisch park op te richten. « Op een dag », want op dat moment was nordic walking helemaal niet zo bekend als dat het nu is. Aldus Claire Georis, voorzitter van « Ardenne Nordic Walking » en lesgeefster met 10 jaar nordic walking-ervaring.
In 2009 hebben we « Ardenne Nordic Walking » opgericht omdat we overtuigd waren van de voordelen die verbonden waren aan deze manier van wandelen. In het begin boden we de technische lessen, proefsessies en lessenreeksen aan in een privétuin, herinnert Claire Georis zich. 


Gepassioneerd door de discipline, richtten de leden van « Ardenne Nordic Walking » zich op de ontwikkeling en de promotie van de sport door talrijke sessies in Sainte-Ode te organiseren. Door de jaren heen werden wandelroutes ontwikkeld en proeflessen in verschillende regio’s georganiseerd. Uiteraard in Sainte-Ode, maar ook in onder meer Bastenaken, Libramont, Libin, Martelange, Houffalize, Arlon, Saint-Hubert,... Het verheugt ons om te zien dat nordic walking alsmaar bekender wordt in de provincie Luxemburg. Dit kunnen we vaststellen aan de hand van het grote aantal verenigingen dat vandaag deze activiteit aanbiedt. In het begin hoorden we vaak: « Ik heb gehoord dat jullie nordic walking-activiteiten organiseren, maar wat is nordic walking eigenlijk? ». Een groot deel van de deelnemers waren personen die de discipline wilden ontdekken omdat het in ons land niet voorkwam. Voortaan horen we: « Ik wil graag nordic walking leren. Hoe kan ik me inschrijven? ». Gelukkig stellen mensen ons aan de kant van de weg alsmaar minder vaak de vraag: « Zijn jullie je skilatten vergeten? ».

De lesgevers van "Ardenne Nordic Walking" zijn beschikbaar op vaste data of op afspraak: