Ervaring en deskundigheid omtrent wandelingen

Wat achtergrondinformatie

De GTA werd in navolging van « La Grande Traversée des Alpes » in Frankrijk opgericht, en behoort tot het internationale netwerk « Cimes - GTA » dat wandelingen promoot. Dit netwerk omvat kilometers aan gemarkeerde wandelroutes, gastenkamers en rustpunten. comprenant de nombreux kilomètres de sentiers balisés ainsi que des gîtes et refuges.
De expertise en deskundigheid van « La Maison de la Randonnée - GTA Belgique » omtrent wandelingen, zijn het resultaat van meer dan 35 jaar aan ervaring.
De GTA is een vereniging zonder winstoogmerk die door het Commissariaat-generaal voor Toerisme wordt erkend.

De wandelaar begeleiden tijdens uitstapjes zodat hij ten volste en in alle rust kan genieten van de landschappen die hij doorkruist, behoort tot de leidmotieven van GTA.

"La Maison de la Randonnée - GTA Belgique" vzw

De vereniging, die in 1985 werd opgericht onder de naam « GTA-Belgique », « Grande Traversée des Ardennes », houdt zich voornamelijk bezig met
­‐ het bedenken van wandelingen voor de GTA(alle disciplines)
- het markeren van paden op een specifieke manier (geel en wit)
- het ontwerpen van hulpmiddelen (kaarten, roadbook, gidsen...<) en promotiemateriaal dat aan de wandelroutes is aangepast
- het organiseren vanGTA-activiteiten
Naast het bedenken van wandelingen voor de GTA, waakt « La Maison de la Randonnée » ook over de bebakening van de GTA aan de hand van ervaren markeerders. De vereniging verzekert tevens overleg omtrent het ontwerp van wandelroutes in lijn met de markeringsrichtlijnen in Wallonië.

GTA is ook:
- lid van de « Fédération des concepteurs d’itinéraires balisés » (« Federatie van ontwerpers van gemarkeerde paden »)
- erkend door en partner van « La Grande Forêt de Saint-Hubert » (« Het grote woud van Saint-Hubert »)
‐ hechte samenwerkingen met « Itinéraires Wallonie » (« Wandelingen Wallonië ») en andere professionele partners die routes en paden valoriseren
- denken over nieuwe markeringsmaterialen die in de natuur worden geïntegreerd en inlichtingen geven aan de wandelaars

De GTA heeft al haar initiatieven gerealiseerd in samenwerking met toeristische instanties waaronder de toeristische diensten, de VVV-kantoren in Wallonië, de provinciale toeristische federaties en « Wallonie-Belgique Tourisme ». Er wordt ook samengewerkt met de gemeentebesturen, bijvoorbeeld:

Door contact met onze vereniging op te nemen, zult u alle informatie over de wandelroutes, de uitgaven, de toeristische producten alsook ondersteuning op vlak van markeringen verkrijgen.