“Het was in 2009 dat we Ardenne Nordic Walking hebben opgericht, zo overtuigd waren we van de voordelen van deze wandeling die wordt beoefend met specifieke stokken.
In feite was het in het begin in een privétuin dat we het technische gedeelte van de ontdekkingssessies en initiatiecycli hebben gegeven! “

Gepassioneerd door de discipline, hebben de leden van Ardenne Nordic Walking zich vervolgens toegelegd op de ontwikkeling en promotie van deze sport door talrijke sessies te organiseren in Sainte-Ode, maar niet alleen. In de loop der jaren hebben zij in tal van regio’s activiteiten georganiseerd, gaande van ontdekking tot wandeltochten, via initiatie en verbetering. In Sainte-Ode natuurlijk, maar ook bijvoorbeeld in Bastogne, Libramont, Libin, Martelange, Houffalize, Aarlen, Saint-Hubert,….

In het begin was de vraag die vaak naar voren kwam: “Ik heb gehoord dat jullie Nordic Walking activiteiten organiseren, maar concreet, wat is dat?” De meeste deelnemers waren nieuwsgierig naar deze discipline, die in die tijd weinig of helemaal niet bekend was in ons land. Voortaan gaan de contacten meer over “Ik wil graag Nordic Walking leren, hoe kan ik me inschrijven?

Ardenne Nordic Walking heeft zo bijgedragen aan de initiatie van veel mensen in de provincie, waaronder instructeurs die nu actief zijn in verschillende structuren (sportcentra en andere).