Van de Eifel naar de Ardennen op de Rijn-Maasroute

De route ‘Van de Eifel naar de Ardennen’ is een tocht over een afstand van 200 km.

Deze route verbindt de Rijn (Andernach) en de Maas (Monthermé). Ze is bewegwijzerd met bordjes met een witte golf op een zwarte achtergrond en doorkruist Duitsland, België en Luxemburg. Deze Ardennen-Eifel-route, ook wel de ‘Rijn-Maasroute’ genoemd werd in een GTA-gids beschreven voor het gedeelte tussen Gerolstein (Duitsland) en Saint-Hubert (België). De doorstek van de Eifel, de Luxemburgse Oesling, de Belgische en de Franse Ardennen, strekt zich uit over een afstand van 200 km dat deel uitmaakt van het oorspronkelijke traject van 500 km dat Andernach (Duitsland) en Monthermé (Frankrijk) verbindt.

De wandelroute werd in elk land bewegwijzerd door verschillende organisaties met een ‘witte golf’. De tocht leidt bv. door Gerolstein (Duitsland), ook bekend voor zijn mineraalwater, Ouren aan de boorden van de Our (België), Clervaux met zijn kasteel (Luxemburg), Bastenaken en zijn Memoriaal van Mardasson (België), Saint-Hubert, de Europese Hoofdstad van de Jacht en de Natuur en sinds kort ook Internationale Hoofdstad van de Jachthoorn.

La Maison de la Randonnée-GTA Belgique biedt u ook een set aan met de verschillende kaarten van de route.

De bewegwijzering die je herkent aan de witte golf, is tevens deze die je aantreft langs de Escapardenne-Eislek Trail.
Deze prachtige route, ontworpen door het Natuurpark van de Twee Ourthes en de Stichting Natur&ëmwelt, werd mede mogelijk gemaakt in samenwerking met het Maison de la Randonnée-GTA Belgique.
De witte golf werd op een zwarte achtergrond in België en op een blauwe achtergrond in het Groothertogdom Luxemburg aangebracht.
De kaart en gids van de Escapardenne en de Lee Trail zijn te verkrijgen bij het Maison de la Randonnée.

 

Zie ook