Het ‘Pad van de Valleien van de Ourthe en de Laval’

Het ‘Pad van de Valleien van de Ourthe en de Laval’ is een traject in stervorm.

Deze GTA-route van in totaal 105 km bestaat uit verschillende lussen waarvan de start- en aankomstplaatsen zich op dezelfde plaats situeren: Beauplateau.

‘Het Pad van de Valleien van de Ourthe en de Laval” situeert zich in de gemeente Sainte-Ode, aan de rand van het bos van Saint-Hubert, ten zuiden van het Natuurpark van de Twee Ourthes. Het is ideaal voor wie een midweek wilt wandelen in de Ardennen.

De 5 bewegwijzerde lussen (GTA-bewegwijzering) zijn:
– Le sentier de la Girolle : 17,820 km
– Le sentier du Cèpe de Bordeaux : 26,790 km
– Le sentier de l’Agaric : 17,810 km
– Le sentier de la Lépiote : 25,550 km
– Le sentier du Coprin : 16,270 km

Dit permanente IVV-FFBMP-traject is erkend door de Internationale Federatie van Populaire Sporten. Elke wandelaar kan zijn logboek laten afstempelen. Voor meer informatie, contacteer het Maison de la Randonnée-GTA Belgique op tel. +32 475 61 15 06.

(overnachting voor wandelaars eveneens in Sprimont)

De 5 routes waaruit deze prachtige GTA-route bestaat, staan vermeld op de wandelkaart van Sainte-Ode, die te koop is bij het Maison de la Randonnée in het dorpje Sprimont (Sainte-Ode).

  • Op de voorzijde van de kaart ontdek je alle lokale korte afstandswandelingen waarvan de vertrekplaatsen zich hier en verder in de gemeente bevinden. In totaal zijn er 23 wandelingen, van 2 tot 11 km.
  • Op de achterzijde vind je het ‘sterrencircuit’. In totaal 5 grote routes van 16 tot 27 km.

De GTA-gids ‘L’Ardenne à pied’ zal je ontdekking van Sainte-Ode perfect begeleiden. Het is een gastvrije streek voor stappers en lange afstand wandelaars.
Het thema paddenstoelen komt ruimschoots aan bod tijdens deze 5-daagse tocht. En daarna kan je ook genieten van de streekspecialiteiten.

Zie ook