La Transfamenne - De Transfamense route

De GTA-wandelroute ‘De Transfamenne’ is eveneens een verlenging van de Transardense Route vanuit Nassogne.

Deze bewegwijzerde route (GTA-bewegwijzering) vervolgt de Transardense wandelroute, vertrekkende van Nassogne, om zo La Roche-en-Ardenne te bereiken.

De route brengt je langs Verdenne, Hotton, Werpin, Beffe en Marcourt.
Deze Transfamenne Route’ is de ideale tocht voor wie de Famenne wil ontdekken.

De GTA-gids en de kaart van de GTA-route ‘De Transfamenne’ zijn gemeenschappelijk met die van de ‘Transardense Route’.

Met een deel van de Transardense Route vormt de Transfamenne een lus van 125 km.

In de nieuwe editie van de gids ‘De Transardense Route en de Transfamenne’ wordt 300 km voorgesteld om te wandelen in de provincie Luxemburg. Dat alles ook in een nieuwe presentatie waarvan van het ene naar het andere dorp wordt gestapt. Hierdoor kunnen met name gezinnen het parcours op eigen tempo ontdekken.

Te voet

Nieuwe gids

Bijna dertig jaar na de eerste editie van de wandelgidsgewijd aan de Transardense Route, is de zesdenederlandstalige publicatie van deze gids verkrijgbaarbij het Maison de la Randonnée – GTA Belgique.

Deze nieuwe gids werd uitgegeven door JJ’Imag’In enomvat naast de beschrijving van de Transardense Route (153 km van La Roche-en-Ardenne naar Bouillon),ook de beschrijving van de Transfamense Route (57km van Nassogne naar La Roche-en-Ardenne) en twaalfkortere wandelingen die in lengte variëren van 4,6 tot14 km in de Ardennen en de Famenne.

Er zijn twee belangrijke nieuwigheden te melden:

  • De Transardense Route werd aangepast in de regio’s Sainte-Ode, Saint-Hubert en Mirwart om de kennismaking met het platteland te bevorderenen zoveel mogelijk asfaltwegen en -paden tevermijden.
  • De opdeling van de Transardense en Transfamense Route in etappes werd vervangendoor de aanduiding van de afstanden van het enenaar het andere dorp , bij elk dorp wordt ook degecumuleerde afstand die je hebt afgelegd vanafhet vertrekpunt vermeld.

Zie ook